,

Zahvalnost kao motivacija

zahvalnost

Često smo okrenuti na ono loše oko nas, na ono što je pošlo po zlu, na ono što nije kako treba. Istina je da ako se osećamo loše i demotivisano nećemo moći odatle da se izvučemo.

Zahvalnosti je jedna od stvari koja mi pomaže u trenutcima kada ono što radim deluje beskrajno, nemoguće, a da kraj ne vidim i da sumnjam u to da li ću uspeti. Prosto, razmišljam o svim ljudima sa kojima sam se srela i radila tokom školovanja, studija, na poslovima i praksi, o porodici i prijateljima. Ovaj jednostavan čin, kada se u sebi zahvaljujem svakome od njih lično ispunjava me toplinom te zahvalnosti.

Na taj način se osećam povezano, podržano – osećam se mnogo bolje! Deluje i jeste jednostavno – suština je usmeravanje misli i osećanja ka dobrim stvarima, ka ljudima koji su bili uz nas, ka osećaju ohrabrenja  i podrške koja je u momentima gubitka motivacije preko potrebna. Probajte i pišite kako vam se čini.

Kako se vi motivišete? :)

Tekst na engleskom jeziku možete naći na ovom linku.

Autor: Milana M.

4 replies
  1. miloš
    miloš says:

    moć zahvalnosi je neverovatna, ovaj mali trik primenjujem svakodnevno. ne samo prema ljudima već i prema najjednostavnijim stvarima i događajima… toploj, vodi, udobnoj garderobi, tome što vidim, što čujem itd, jer postoje mnogi na ovom svetu za koje bi te jednostavne stvari bile privilegija, i zaista sam srećniji i ispunjeniji i počinjem sve više da primećujem stvari koje su bitne za mene. I više prijam sebi i ljudima . . . hvala autoru što je napisao ovaj članak.

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Text in serbian language you can find here. […]

  2. […] za ruku i rekla “Pusti ih nek pričaju mala, ŠTA TE BRIGA MALA, mi smo istrčale maraton! Hvala ti što nisi odustala, hvala ti što si bila uporna, hvala ti što si uspela da nastaviš i kada ti je bilo jako […]

Comments are closed.