,

Zašto Bodypump?

Protekli vikend provela sam na obuci za Les Mills Bodypump instruktorku. Ta dva dana zahtevne obuke izbacile su me i fizički i umno iz sopstvene zone komfora, ali i dovele do toga da budem još sigurnija u to što radim.

Fizički izazov

Jedan deo obuke bio je i izazov snage i izdržljivosti. U toku samog izazova jedan deo mene je vrištao „ja ne mogu više, ja ne mogu više“, a drugi deo kaže: „ako ako, to se lome granice.“

Snaga donosi samopouzdanje

Zahvaljujući ovom treningu, na jedan postepen i neopterećujući način sam promenila svoj fizički izgled, ojačala, i napredovala u trkačkoj izdržljivosti. Međutim, fizički izgled i snaga osim što su sami po sebi benefiti imaju i jednu drugu posledicu: veće samopouzdanje. Pogurenost je zamenjena uspravnim stavom. Osećaj bola u ramenima/leđima, umora i bezvoljnosti zbog svakodnevnog dugog sedenja zamenjen je osećajem sopstvene snage, izdržljivosti i vitalnosti. Moćno zar ne?

Fotografija: Les Mills Srbija

Fotografija: Les Mills Srbija

Vera da možeš da probiješ sve granice

Bodypump je za mene daleko više od samo fizičkog vežbanja: To je doza podsećanja sebe na sopstveni napredak, porcija vere da možeš da probiješ sve granice koje vidiš oko sebe, dokaz da možeš da prevaziđeš poteškoće i da najviše napreduješ baš onda kada je najteže.

Koncept THE ULTIMATE YOU – to nije najbolja verzija tebe, to je ono što baš ti JESI, sada, u ovom trenutku, bez očekivanja drugih, bez sopstvenih očekivanja, bez straha, bez arogancije, prosto i čisto postojanje sada i ovde. Posvećenost i vera u napredak.

To sam ja!

Za svoju poslednju prezentaciju koja sa ocenjivala prestala sam da imam tremu. Jer TO SAM JA, ja ovo radim, ovo volim, i došla sam ovde da sve to podignem na jedan viši nivo! Da svoju strast nastavim da delim sa drugima, ljudima koji su isto kao i ja:

 • Koji sedimo za računarom po ceo dan.
 • Koji se nikada ranije nismo bavili sportom ili su dugo bili nekativni
 • Štreberi koji nemamo dovoljno samopouzdanja.
 • Koji radimo i učimo po ceo dan i koji smo izgubili osećaj da napredujemo i počeli da sumnjamo u sebe.
 • Koji želimo da napredujemo.
 • Koji želimo da menjamo stvari oko sebe i da menjamo sebe.

Hvala TIM!

 • Jasni i Sofiji na sjajnoj obuci
 • TIM sa obuke – na odličnoj atmosferi, sjajnoj energiji i timskom duhu
 • Ekipi sa redovnog treninga
 • Prijateljima na podršci (specijalno Anji na sjajnim savetima!)
 • Svim mojim prethodnim trenerima: Sandri, Ljilji, Marini, Vladi, Mariji
 • Posebno hvala mentoru, velikoj podršci i velikoj inspiraciji – Nebojši.

Autorka: Milana M.

 

4 replies

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] BodyPump. Pišem i govorim o njemu iz svog iskustva. Ko god da me je video na treningu, rame uz rame sa mojim […]

 2. […] sam pisala o tome šta za mene znači Bodypump, ali u priči sa poznanicima i poznanicama susrela sam se sa brojnim idejama koje su daleko od […]

 3. […] je da pripremim vođenje fitness treninga. Obratite pažnju da sam rekla da je jednostavno – ne da je to lako! Jednostavno je jer su […]

Comments are closed.