Iza scene 2016 – avg – Bezuslovna ljubav

Avgust, Cirih
“Ako znate šta je ljubav, onda je jedna osoba za to odgovorna.”

Da li smo sposobni za ljubav?

Avgust – ponovo sam bila daleko od Beograda. Radila sam manje više po ceo dan, sa pauzom za dvosatni trening napolju i večeru. Trudila sam se da se maksimalno posvetim poslu i ne razmišljam ni o čemu. Jer van posla, imala sam utisak da sam na ivici da me sve što se dešava prepravljuje – mesta, ljudi, događaji, poslovne perspektive i razmišljanje o svemu tome i mojim omiljenim filozofskim razmišljanjima. Jedno od tih bilo je na temu bezuslovne ljubavi – jedne jedine “prave” ljubavi. One koja nema dodatak ni prijateljska, ni partnerska, ni bratsko-sestrinjska. I da li sam ja sposobna za tako nešto? Ili je sve igra u kojoj svako sebi nešto dokazuje i ispunjava svoje hirove?

Fotografija: Greifensee – Milana Minja Milošević

Šta je bezuslovna ljubav?

Postavila sam sebi pitanje vezano za jednu konkretnu osobu: “Da li bi osećala isto, da o njoj znaš koliko znaš, ali da sa njom nemaš nikakav kontakt? Da ne postoji mogućnost da joj nešto pružiš, ni ona tebi, da ona u stvari uopšte ni ne zna da ti postojiš?” Odgovor je bio neverovatan osećaj topline, ushićenja, sreće i zahvalnosti zbog postojanja te osobe kao takve nezavisno od mene i bilo čega drugog. Kasnije sam to osećanje mogla da prizovem i u mnogim drugim situacijama i sa drugim ljudima. To mi je donosilo mi je olakšanje, rasterećenje i lekovitost.

Važno je ljudima biti melem, a ne so na ranu.

Par meseci kasnije, zadesila sam se sa tom osobom na ručku, u ćaskanju. Uz jelo dobili smo i po jedan kolačić sudbine. Moj je imao poruku “Ako znate šta je ljubav, onda je jedna osoba za to odgovorna.” Pomislila sam tada “baš tako i hvala ti na tome :)”

Autorka: Milana M.

#ciljevi #komunikacija #ljubav #bezuslovnaljubav #prijateljstvo #navike #srodneduse #prijatelji #putovanje #podrska

3 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Iza scene 2016 – avg – Bezuslovna ljubav […]

  2. […] Avgust – Bezuslovna ljubav […]

Comments are closed.