Iza scene 2016 – jul – Navike štede vreme i energiju

Jul, Beograd-Oxsford-London-York
Navike koje sam potpuno izgubila ponovnim putovanjem, mnogo ljudi, mnogo događanja učinilo je leto najintenzivnijim delom godine.

Koliko znače navike?

Koliko znače navike, pa čak i one najsitnije, to sam videla tek kada su sve moje navike razbijene. Putovanja, seljakanja, različita priroda i obim posla, drugačija sredina, moja lična promena, ambicije. Sve to je do obrisalo moju dnevnu rutinu. Probudim se kada sat zazvoni u 06:30. Čekaj, to je po našem vremenu, ovde je sada 05:30. Mogu da odspavam još malo, ali ne spava mi se. Napolju je tako lepo, mogla bih da izađem na trčanje. Ali nisam sa sobom ponela opremu za trčanje – za 10 dana i 4 promene smeštaja nosila sam minimalan broj stvari. Dobro, kafa i doručak to bi bilo dobro – moraš da sačekaš početak konferencije – ovde nemaš ni prodavnicu ni kafeteriju…

Ušteda vremena i energije za odlučivanje

Možda nekima od vas deluje smešno ili potpuno normalno, ali ovo je za mene postao horor svakodnevice bez navike Navike i rutine jednostavno štede vreme i energiju za odlučivanje o stvarima koje su deo svakog dana. Jednostavno mnogo manje se razmišlja. Ovako bez navika, i banalnosti postaju dilema. Doručkovati kod kuće ili na poslu, trenirati sada ili kasnije, do kada ostati uveče u laboratoriji itd. Kako to u praksi izgleda? Zamislite da svaki put idete u kupovinu u različitu prodavnicu i da iznova i iznova tražite gde se šta nalazi od 5 stvari koje stalno kupujete.

Autorka: Milana M.

#ciljevi #komunikacija #ljubav #bezuslovnaljubav #prijateljstvo #navike #srodneduse #prijatelji #putovanje #podrska

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Iza scene 2016 – jul – Navike štede vreme i energiju […]

  2. […] Jul – Navike štede vreme i energiju […]

Comments are closed.