,

Iza scene 2016 – sep – Prijateljstvo i srodne duše

Septembar, Cirih-Beograd-Olympic beach
Srodne duše – one koje imaju važne zajedničke osnovne vrednosti. Prijatelji većinom jesu baš takvi. O tome će Ana S. više pisati, a ja ću o lekciji o ulogama svih ljudi u našem životu.

Srodnih duša ima mnogo

Dan kada sam se vraćala za Beograd u stan je stigao novi cimer Indijac, koji je em fizički ličio na mog dobrog prijatelja, em se tako i ponašao. Skontali smo se “na keca” i srdačno me je otpratio na tramvaj za aerodrom. Pretpostavljam da je on samo jedna od mnoštva srodnih duša, sa kojima bi se super slagala, ali ne možemo da stignemo sve da ih upoznamo.

Lepo je i tužno kada te neko isprati i kada te neko dočeka.

Svrha svega je učenje

Tako sam došla i do razmišljanja da možemo mnogo da naučimo jedni od drugih, naročito od nama bliskih prijatelja i porodice, od svog partnera i svoje dece i da je najviše što možemo za sebe da uradimo u ličnom razvoju – da konstantno učimo i da pomognemo i drugima da nauče. Zato se i družimo tako kako se družimo – da se međusobno podržavamo, da jedni druge naučimo ono što nam nedostaje. I srodne duše su i kod kuće, ali ako smo otvoreni naćićemo ih i bilo gde da odemo. 

Slično privlači slično

Prijatelji vaših prijatelja podsećaju na vas po nečemu? Vi i vaši prijatelji ste slični po mnogo čemu? Evo o čemu se radi – u pripremama za putovanje u potpuno ad-hoc aranžmanu trebalo je da se pojavi i osoba koju do tada nisam poznavala, a bila je drugarica jednog prijatelja. Prva rekacija kada sam to čula bila je kostrešenje – ko je sada pa to?

Onda sam rekla sebi da ako ostanem pri tom stavu, od toga sigurno ništa dobro neće ispasti – „Možda je ona potpuno super osoba!“ i tako je i bilo. Slične životne okolnosti, put, interesovanja, sličan način učenja za faks (i pravljenja beleški) itd. Od nje sam naučila ono u čemu smo se razlikovale – odsečnost kada jednom donese odluku i doslednost da ostane pri tome. Prosto sposobnost da preseče.

Autorka: Milana M.

#ciljevi #komunikacija #ljubav #bezuslovnaljubav #prijateljstvo #navike #srodneduse #prijatelji #putovanje #podrska

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Iza scene 2016 – sep – Prijateljstvo i srodne duše […]

  2. […] Septembar – Prijateljstvo i srodne duše […]

Comments are closed.