Fitness za žene, devojke, mame i bake – možeš!

Fitness za žene, devojke, mame i bake – baš tako. Granica u godinama, visini, težini, obliku tela, boji kože, profesiji kojom se baviš itd ne postoji! Važna je da želiš i naći ćeš nešto što ti odgovara! Bilo kakva vrsta rekreacije važna je za zdravlje, raspoloženje i oslobađanje od stresa.

Treneri su tu zbog tebe

Ako nisi ništa do sada trenirala i ne znaš ništa o vežbanju, treneri su tu da ti pomognu da naučiš kako se vežbe pravilno izvode. Gledaj kako oni izvode vežbe i pitaj! Trenerima je važno da se ti dobro osećaš i da se ne povrediš! Neće niko misliti da

Probaj! – ništa te ne košta

U većini fitness centara,  koji imaju aerobik ili druge grupne treninge. Ako želiš da kombinuješ više stvari, postoji nešto što se zove Fitpass kartica. Sa tom karticom možeš da pristupiš različitim sportskim objektima i fitness centrima širom Srbije. Više detalja na linku.

 

Akcije besplatan fitness za žene

Neke opštine organizuju i besplatnu rekreaciju za dame, kao što su Pančevo i Novi Beograd. Raspitaj se!

Godine nisu ograničenje!

Na treninzima grupnog fitnesa viđala sam dame raznih godišta – od srednje škole do poznih godina. I sve su posvećene svojim vežbama bilo da je u pitanju pilates, vežbe razgibavanja, aerobik ili Bodypump koji je trening sa tegovima.

Jedan od primera dala je u svom blogu i Mama na ćoše: Danica Vlahović drži besplatne časove aerobika i sa 70 godina.

Trčanje

Uvek možeš da probaš trčanje. Za to je za početak zaista potrebno da imaš bilo kakve patike za trčanje i najjednostavniju sportsku opremu. Na blogu pišemo na trčanju, a sve o trčanju možeš naći i na trcanje.rs.

Za mame i decu

U nekim fitnes centrima može se trenirati i sa decom. Primer na ovom linku ili MamaFit post partalni trening.

Video inspiracije za kraj

Ona može – kako žene zaista izgledaju dok treniraju.

Ako nisi sigurna da li zbog zdravlja smeš da treniraš, kako i koliko pitaj svog lekara.

Autorka: Milana M.