Mogu da kažem da me je put ličnog razvoja  oduvek privlačio. Rad sa ljudima, edukacija, učenje i želja za razvojem su mi oduvek bili motivacija. I tada sam znala da lični razvoj nije trka na kratke staze, već maraton. Prvi ozbiljniji trening kroz koji sam prošla je bio 2013.godine-MOK trening kod Maje Anđelković. Tada sam ozbiljnije započela rad na sebi. Tada sam znala da je to početak nečeg novog i nepoznatog. Posle treninga moja potraga za samom sobom se nastavila. U međuvremenu sam završila fakultet i zaposlila se. Tada sam bila u dugogodišnjoj vezi koja se zahvaljujući radu na sebi istinski popravila. Knjige na temu ličnog razvoja su mi same dolazile i moja svest se svakodnevno širila. To je bio period kada se nije mnogo toga dešavalo u spoljašnjoj sferi ali unutrašnji rast je bio više nego očigledan. Onda sam 2015.g. uradila ličnu rekonekciju koja mi je vratila haos u život. Još jedan dublji sloj  nerazrešenih odnosa, potisnutih emocija i disfunkcionalnih verovanja mi se podigao. Naredne mesece sam provela radeći auto-hipnoze ne bi li očistila sve ono što je isplivalo na površinu. U međuvremenu sam dala otkaz na poslu i raskinula partnersku vezu koja me više nije ispunjavala. U periodu od par meseci našla sam se i bez partnera i bez posla, što je zaista predstavljalo ispit vere za mene. Bez obzira na prisutan strah znala sam da ne mogu nazad. Tada sam upisala obuku za profesionalnog masera i postala reiki majstor III stepena. Svakodnevno sam sebi radila tretmane i moj energetski balans se postepeno vraćao. Onda se neverovatnim spletom okolnosti pojavio posao koji mi je po prirodi mnogo više odgovarao i kojim sam se bavila do leta 2016.godine. Sa skraćenim radnim vremenom omogućavao mi je baš ono što mi je bilo potrebno-da pomažem drugima, da imam dovoljno vremena da radim na sebi i dovoljno novca da mogu sebi da priuštim obuke koje sam želela da završim. Ubrzo zatim sam u februaru 2016.godine završila obuku za procesora dubokog PEAT-a. Za mene je ova tehnika bila karika koja mi je do tada nedostajala  da bih mogla samostalno da se oslobađam nakupljenog emotivnog naboja. Ubrzo sam završila početni pa onda i napredni modul iz Theta Healing-a i postala praktičar. U međuvremenu sam završila i modul za rad na ciljevima i manifestovanju, a u novembru ove godine završavam i modul Kopaj dublje (za rad na raznovrsnim i dubokim sistemima verovanja, traumama i blokadama) i modul Deca duge (za rad na razvoju intuitivnih sposobnosti, širenju svesnosti i povezivanju sa sopstvenom Dušom).Zahvaljujući svim ovim tehnikama rodila se jedna nova Ana, veoma različita od one koja je 2013.zakoračila prvi put u kancelariju lajf kouča.

Do septembra 2017.g. sam živela i radila u eko-selu „Sennrüti“ u Švajcarskoj, čime je ostvaren moj dugogodišnji san da zaista probam da živim drugačije. Videla sam kako je kada se svi principi održivosti primene u praksi i uverila se da je to stvarno i moguće uz dovoljnu količinu znanja i emocionalne zrelosti. Tekstove na temu mog života u eko-selu možete pronaći ovde. Godina provedena u eko-selu je svo moje teoretsko znanje integrisalna u praktični život pa sam iz prve ruke iskusila „duhovnost u praksi“. Mogu vam reći da mi se taj način života izuzetno dopao i da am shvatila da je to ono što želim u svom životu i u budućnosti.

Ubrzo po završetku obuka, početkom 2016.godine počela sam i individualno da radim sa klijentima, čime se i dan danas bavim. Iiskustva klijenata možete videti ovde a sa samim tehnikama se možete upoznati ovde. Maji sam na seminaru PEAT-a bila asistent što je bilo neprocenjivo iskustvo za mene. Sve u svemu život mi je postao avantura u kojoj zaista uživam. Zahvalna sam svim svojim učiteljima koji su sa mnom podelili svoje znanje, entuzijazam i ljubav. Za mene je velika radost to što sam postala kolega svojim učiteljima i što sada svojim znanjem i radom pomažem drugima da se razvijaju, uče  i napreduju i žive ispunjenjijim, kvalitetnijim i srećnijim životom.

Autor: Ana S.