O meni

Ja sam Theta Healing® praktičar, PEAT učitelj i procesor, Reiki majstor III nivoa, po struci diplomirani ekonomista. Moja lična vizija je društvo koje je zasnovano na socijalnoj, kulturnoj, ekološkoj i ekonomskoj održivosti. Misija mi je da kroz lični primer i rad sa ljudima dam doprinos svetu u kakvom želim da živim. Kroz grupne i individualne edukacije, treninge i konsultacije, projekte i programe asistiram u razvoju svesti, povezivanju sa sopstvenom autentičnošću i sopstvenom Dušom, otpuštanju blokada i emocionalnog naboja koji nas ometa na putu našeg razvoja.

Verujem da smo svi tu sa sličnim ciljem – da volimo, da se radujemo, da stvaramo, da učimo, da rastemo i da se razvijamo i pomažemo drugima da uče, rastu i da se razvijaju i da zajedno učinimo ovu planetu prijatnim mestom za život.

MOJ RAZVOJNI PUT

Mogu da kažem da me je put ličnog razvoja  oduvek privlačio. Rad sa ljudima, edukacija, učenje i želja za razvojem su mi oduvek bili motivacija. I tada sam znala da lični razvoj nije trka na kratke staze, već maraton. Prvi ozbiljniji trening iz oblasti ličnog razvoja kroz koji sam prošla je bio 2013.godine-MOK trening kod Maje Anđelković. Tada sam ozbiljnije započela rad na sebi. Tada sam znala da je to početak nečeg novog i nepoznatog. Posle treninga moja potraga za samom sobom se nastavila. U međuvremenu sam završila fakultet i zaposlila se. Tada sam bila u dugogodišnjoj vezi koja se zahvaljujući radu na sebi istinski popravila. Knjige na temu ličnog razvoja su mi same dolazile i moja svest se svakodnevno širila. To je bio period kada se nije mnogo toga dešavalo u spoljašnjoj sferi ali unutrašnji rast je bio više nego očigledan. Onda sam 2015.g. uradila ličnu rekonekciju koja mi je vratila haos u život. Još jedan dublji sloj  nerazrešenih odnosa, potisnutih emocija i disfunkcionalnih verovanja mi se podigao. Naredne mesece sam provela radeći auto-hipnoze ne bi li očistila sve ono što je isplivalo na površinu. U međuvremenu sam dala otkaz na poslu i raskinula partnersku vezu koja me više nije ispunjavala. U periodu od par meseci našla sam se i bez partnera i bez posla, što je zaista predstavljalo ispit vere za mene. Bez obzira na prisutan strah znala sam da ne mogu nazad. Tada sam upisala obuku za profesionalnog masera i postala reiki majstor III stepena. Svakodnevno sam sebi radila tretmane i moj energetski balans se postepeno vraćao. Onda se neverovatnim spletom okolnosti pojavio posao koji mi je po prirodi mnogo više odgovarao i kojim sam se bavila do leta 2016.godine. Sa skraćenim radnim vremenom omogućavao mi je baš ono što mi je bilo potrebno-da pomažem drugima, da imam dovoljno vremena da radim na sebi i dovoljno novca da mogu sebi da priuštim obuke koje sam želela da završim. Ubrzo zatim sam u februaru 2016.godine završila obuku za procesora dubokog PEAT-a. Za mene je ova tehnika bila karika koja mi je do tada nedostajala  da bih mogla samostalno da se oslobađam nakupljenog emotivnog naboja. Ubrzo sam završila početni pa onda i napredni modul iz Theta Healing-a i postala praktičar. U međuvremenu sam nastavila dalje edukacije u okviru tehnike Theta Healing-a. Zahvaljujući svim ovim tehnikama rodila se jedna nova Ana, veoma različita od one koja je 2013.zakoračila prvi put u kancelariju lajf- kouča.

U drugoj polovini 2016.godine se desila velika promena u mom životu, kada sam dobila mogućnost da živim i radim u eko zajednici u Švajcarkoj, gde sam iskusla održivost i duhovnost u praksi. Mnogo znanja je poneto odatle sa mnom i definitivno me je oplemenilo i kao osobu i kao praktičara.To je mesto na koje se i dalje rado vraćam i svaki put nešto novo o sebi otkrijem.

2018.godina je ponovo za mene bila godina velike ekspanzije. Postala sam učitelj Dubokog PEAT-a što je za mene potpuno nova dimenzija rada. Sada zaista shvatam da najviše učimo kada podučavamo druge.

Postoji još mnogo želja, ciljeva i planova i sledeći veliki korak za mene biće učiteljski seminari iz Theta Healing-a, čemu se već sada radujem.

Sem ličnim razvojem, bavim se i umetnošću. Muzika je uvek bila sastavni deo mog života. Završila sam Nižu muzičku školu „Stanislav Binički“ i provela preko deset godina aktivno pevajući u horovima različitih KUD-ova u Beogradu. U eko selu spoznala sam vezu između muzike, pevanja, duhovnosti i pokreta i to prenela dalje u svoj radioničarski i edukativni rad. Isceljujuću moć zvuka sam tek skoro spoznala i koliku snagu zvuk ima u procesu otpuštanja stresa i energetskog oporavka. Od nedavno se bavim i slikanjem. U slobodno vreme slikam mandale i bajkovite pejzaže svog unutrašnjeg sveta. To je nova veština koja se spontano razvila a za koju nisam ni znala da imam talenat. Verujem da je posledica mog povezivanja sa sopstvenom kreativnošću i mog otvaranja energiji stvaranja da teče neometano kroz mene.

Najveći deo radionica, individualnih treninga i edukacija sprovodim u okviru Udruženja za lični i kreativni razvoj „To sam ja“. Sva svoja saznanja rado delim sa drugima kroz lični rad, pisanje, učešće u individualnim i grupnim programima i projektima na temu duhovnog buđenja, razvoja svesti i održivog načina života.