O meni

Ja sam sertifikovani Life Coach,  Theta Healing® praktičar, Timeline Healing praktičar,  PEAT učitelj i procesor, Reiki master učitelj i praktičar, učitelj i praktičar tehnike Angelic Healing, po struci diplomirani ekonomista. Moja lična vizija je društvo koje je zasnovano na socijalnoj, kulturnoj, ekološkoj i ekonomskoj održivosti. Misija mi je da kroz lični primer i rad sa ljudima dam doprinos svetu u kakvom želim da živim. Kroz svoj rad asistiram u razvoju svesti, razvoju punog potencijala pojedinca i organizacija, povezivanju sa sopstvenom autentičnošću, kreativnom energijom i duhovnom esencijom, otpuštanju blokada koje nas ometaju na putu našeg razvoja kao i temama održivosti i održivog načina života.

Verujem da smo svi tu sa sličnim ciljem – da volimo, da se radujemo, da stvaramo, da učimo, da rastemo i da se razvijamo i pomažemo drugima da uče, rastu i da se razvijaju i da zajedno učinimo ovu planetu prijatnim mestom za život.

MOJ RAZVOJNI PUT

Mogu da kažem da me je put ličnog razvoja  oduvek privlačio. Rad sa ljudima, edukacija, učenje i želja za razvojem su mi oduvek bili motivacija. I tada sam znala da lični razvoj nije trka na kratke staze, već maraton. Prvi ozbiljniji trening iz oblasti ličnog razvoja kroz koji sam prošla je bio 2013.godine-MOK trening kod Maje Anđelković. Tada sam ozbiljnije započela rad na sebi. Tada sam znala da je to početak nečeg novog i nepoznatog. Posle treninga moja potraga za samom sobom se nastavila. U međuvremenu sam završila fakultet i zaposlila se. Tada sam bila u dugogodišnjoj vezi koja se zahvaljujući radu na sebi istinski popravila. Knjige na temu ličnog razvoja su mi same dolazile i moja svest se svakodnevno širila. To je bio period kada se nije mnogo toga dešavalo u spoljašnjoj sferi ali unutrašnji rast je bio više nego očigledan. Onda sam 2015.g. uradila ličnu rekonekciju koja mi je vratila haos u život. Još jedan dublji sloj  nerazrešenih odnosa, potisnutih emocija i disfunkcionalnih verovanja mi se podigao. Naredne mesece sam provela radeći auto-hipnoze ne bi li očistila sve ono što je isplivalo na površinu. U međuvremenu sam dala otkaz na poslu i raskinula partnersku vezu koja me više nije ispunjavala. U periodu od par meseci našla sam se i bez partnera i bez posla, što je zaista predstavljalo ispit vere za mene. Bez obzira na prisutan strah znala sam da ne mogu nazad. Tada sam upisala obuku za profesionalnog masera i postala reiki majstor III stepena. Svakodnevno sam sebi radila tretmane i moj energetski balans se postepeno vraćao. Onda se neverovatnim spletom okolnosti pojavio posao koji mi je po prirodi mnogo više odgovarao i kojim sam se bavila do leta 2016.godine. Sa skraćenim radnim vremenom omogućavao mi je baš ono što mi je bilo potrebno-da pomažem drugima, da imam dovoljno vremena da radim na sebi i dovoljno novca da mogu sebi da priuštim obuke koje sam želela da završim. Ubrzo zatim sam u februaru 2016.godine završila obuku za procesora dubokog PEAT-a. Za mene je ova tehnika bila karika koja mi je do tada nedostajala  da bih mogla samostalno da se oslobađam nakupljenog emotivnog naboja. Ubrzo sam završila početni pa onda i napredni modul iz Theta Healing-a i postala praktičar. U međuvremenu sam nastavila dalje edukacije u okviru tehnike Theta Healing-a. Zahvaljujući svim ovim tehnikama rodila se jedna nova Ana, veoma različita od one koja je 2013.zakoračila prvi put u kancelariju lajf- kouča.

U drugoj polovini 2016.godine se desila velika promena u mom životu, kada sam dobila mogućnost da živim i radim u eko zajednici u Švajcarkoj, gde sam iskusila održivost i duhovnost u praksi. Mnogo znanja je poneto odatle sa mnom i definitivno me je oplemenilo i kao osobu i kao praktičara.To je mesto na koje se i dalje rado vraćam i svaki put nešto novo o sebi otkrijem.

2018.godina je ponovo za mene bila godina velike ekspanzije. Postala sam učitelj Dubokog PEAT-a što je za mene potpuno nova dimenzija rada. Sada zaista shvatam da najviše učimo kada podučavamo druge.

Početkom 2019.godine završila sam obuku za praktičara Isceljivanja vremenskim linijama (Timline Healing) sva tri nivoa- osnovni, napredni i master kod osnivača tehnike Sala Rachele-a. Ubrzo završavam i obuku za serifikovanog Life Coach-a po programu Transformation Academy is SAD i to u sledećim modulima: Profesionalni i Master Life Coach i moduli specijalizovani za sledeće oblasti: Postavljanje ciljeva; Pronalazak životne svrhe; Pronalazak životne radosti i Coaching kroz umetnost.

Početkom 2020.godine svoje znanje upotpunjavam meditativnom tehnikom Isceljivanje anđeoskim energijama po programu Academy of ancient Magic iz Velike Britanije, praktičarski i učiteljski nivo. Takođe u februaru 2020.g. završavam i učiteljski trening za Reiki učitelja po programu Natural Healers iz Australije čime postajem Advanced Master Reiki učitelj.

Postoji još mnogo želja, ciljeva i planova i sledeći veliki korak za mene biće učiteljski seminari iz Theta Healing-a, čemu se već sada radujem.

Sem ličnim razvojem, bavim se i umetnošću. Muzika je uvek bila sastavni deo mog života. Završila sam Nižu muzičku školu „Stanislav Binički“ i provela preko deset godina aktivno pevajući u horovima različitih KUD-ova u Beogradu. U eko selu spoznala sam vezu između muzike, pevanja, duhovnosti i pokreta i to prenela dalje u svoj radioničarski i edukativni rad. Isceljujuću moć zvuka sam tek skoro spoznala i koliku snagu zvuk ima u procesu otpuštanja stresa i energetskog oporavka. Od nedavno se bavim i slikanjem. U slobodno vreme slikam mandale i bajkovite pejzaže svog unutrašnjeg sveta. To je nova veština koja se spontano razvila a za koju nisam ni znala da imam talenat. Verujem da je posledica mog povezivanja sa sopstvenom kreativnošću i mog otvaranja energiji stvaranja da teče neometano kroz mene.

Jedan sam od osnivača Udruženja za lični i kreativni razvoj „To sam ja“. Vrlo rado, sa drugim članovima učestvujem u aktivnostima Udruženja. Svoja saznanja rado delim sa drugima kroz lični rad, pisanje, učešće u individualnim i grupnim programima i projektima na temu razvoja svesti, aktivacije i ostvarenju ličnog i organizacionog potencijala i održivog načina života.