Zašto je upravljanje vremenom moja omiljena tema?

Upravljanje vremenom je omiljena tema o kojoj govorim jer je sveobuhvatna. Kako to? Jednostavno suočiće te sa važnim pitanjima tvoje motivacije, navika, podsvesnih uverenja, načinima na koji radiš svakodnevne akcije, načinima kako reaguješ. To je veliko lično ogledalo i ono najvažnije, kroz radionicu suočavanje je na papiru. Osim toga, nema ništa moćnije nego kada kroz planiranje, a uz podršku grupe shvatiš jednostvana rešenja za nešto oko čega si se vrteo u krug danima ili nedeljama. Da razložim na delove.

Motivacija

Prvo, pitanje ciljeva i želja je direktno pitanje motivacije – zašto radim to što radim. Ako mi se nešto ne radi, ili mi je teško da se tome posvetim, to se u planiranju vremena odmah primeti. Odmah se nađu stvari koje odlažemo i koje odugovlačimo! Jer nam se ne rade, jer smo mislili da je to ono što želimo, a u stvari zaključimo da se toga držimo iz ne znam ni ja kojojih razloga

Kako naš život zaista izgleda

Kada stvaimo na papir koliko energije i misli nam idu na posao, koliko na lični i društveni život, koliko na zabavu, a koliko na spremanje i kućne poslove mnogo lakše nam je da vidimo da li je to nešto što mi zaista želimo da tako bude ili je vreme za promenu!

Zablude i predrasude

Često mislimo da je nešto teško, mislimo da nešto mora baš ovako ili onako, a zapravo, kada to podelimo u grupi, shvatimo da nema ništa lakše i da stvari možemo znatno pojednostaviti. Ovde se može desiti da počnemo da se branimo zašto baš tako moramo nešto da radimo, ali videćemo sebe baš u tim momentima.

Povratak sopstvene moći i svest o akciji

Tokom radionice, kada se zaista fokusiramo na to šta i kako radimo i kako dozvoljavamo da drugi upravljaju našim vremenom, shvatamo i na koji način to možemo da promenimo. To je divan povratak naše moći odlučivanja i akcija nama samima – i divan osećaj da smo mi ti koji kreiramo svoj život i svoju stvarnost.

Nove radionice o upravljanju vremenom

Radionica će ti pomoći da:

  • Postaviš svoje ciljeve
  • Konkretizuješ svoj akcije u skladu sa ciljevima
  • Ovladaš različitim tehnikama upravljanja vremenom
  • Napraviš svoj lični vremenski plan
  • Otkriješ koje tvoje akcije te odvlače od tvojih ciljeva
  • Uvidiš šta ti krade vreme

Cena učešća je i dalje promotivna i iznosi 4000 dinara.
Datum i vreme: 18.03. Beograd 10-14h, 24.03. Novi Sad
Više informacija i prihjava na ovom linku.

Autorka: Milana M.

O MENI

Završila sam Master studije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Sada završavam Doktorske studije na istom fakultetu. Pre toga završila sam Matematičku gimnaziju u Beogradu. Tečno govorim Engleski, Španski i Nemački jezik. Instruktorka sam za fitness programe Les Mills Body Pump i Body Balance. Više od 10 godina se bavim trčanjem i iza sebe imam tri maratona i tri polumaratona. Rekreativno sam se bavila plesom nekoliko godina. Radila sam nekoliko godina u programiranju u Srbiji i inostranstvu; i u maloj kompaniji, i u velikoj korporaciji. Držala sam radionice iz različitih stručnih oblasti kolegama na poslu i studentima, i bila sam mentor.

2007 godine predstavljala sam Srbiju na Međunarodnoj Olimpijadi iz Fizike.

Tokom osnovnih i master studija bila sam studentkinja prodekanka, predstavnica studenata u Nastavno naučnom veću fakulteta, Savetu fakulteta, predsednica Studentske unije Elektrotehničkog fakulteta.

Sada sam posvećena izradi doktorske disertacije, stručnom i naučnom povezivanju. Prezentovala sam jedan od svojih radova na najvećoj međunarodnoj konferenciji za obradu govora – INTERSPEECH 2017 u Stokholmu i ove godine učestvovala sam na Web Summit-u u Lisabonu. Pored toga držim redovno Les Mills treninge i naravno pišem za blog :) Svaki slobodan trenutak volim da iskoristim za kvalitetan razgovor: sa prijateljima, porodicom, kolegama iz struke ili ljudima sa kojima delim iste vrednosti.

ZAŠTO BAŠ JA O UPRAVLJANJU VREMENOM

Sve što sam gore pomenula zahteva sjajnu organizaciju vremena. Od ranih studentskih dana interesovale su me liderske veštine, motivacija, kako da izvučem svoj maksimum i napredujem. Upravljanje vremenom je tema koja je mene prozvala na duboko preispitivanje i donošenje ključnih odluka. Tako sam počela da proučavam brojnu literaturu, slušala radionice i eksperimentisala na sebi kada, šta i kako funkcioniše. Otišla u pručavanje raznih drugih tema. I pored toga, upravljanje vremenom smatram osnovnom veštinom koja je svakome neophodna.

Veliko zadovoljstvo mi pričinjava deljenje sopstvenog znanja i mentorski rad, i sada želim da ovo znanje podelim i sa tobom.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *