Čovek u areni – Teodor Ruzvelt

“Nije kritičar onaj koji broji, niti je čovek onaj koji upire prstom u jakog čoveka koji posrće, ili da su činioci dela mogli bolje. Zasluga pripada čoveku koji je zapravo u areni, čije je lice umazano prašinom i znojem i krvlju, onome ko se divlje bori, ko greši, koji ostaje kratkih rukava iznova i iznova jer nema napora bez grešaka i mana; ali koji zapravo teži da čini dela; ko poseduje veliki entuzijazam, veliku posvećenost; ko se daje za više ciljeve; ko na kraju krajeva zna trijumf velikog dostignuća, i koji u najgorem slučaju zna, ako ne uspe, nije uspeo usuđujući se smelo, te njegovo mesto nikada neće biti sa onim hladnim i stidljivim dušama koje nikada nisu spoznale ni pobedu ni poraz.”
– odlomak govora „Čovek u areni“ Teodora Ruzvelta

teodor-ruzvelt

Učini danas nešto za budućnost.

Sunrise_before_Gustav

Učini danas nešto na čemu će ti tvoje buduće ja biti zahvalno.

Treniraj kao…

trening

Uspeh

uspeh

Uspeh – nije sve onako kako na prvi pogled izgleda

Srećni praznici!

sp

Šta je vaša svrha?

Da li ste razmišljali kakvi ćete biti i čime ćete se baviti za 5 ili 10 godina? Ili šta biste voleli da vaši unuci misle o vama? Zapišite sve što vam padne na pamet. Da li vaše sadašnje ponašanje vodi ka tome? Da li treba nešto da promenite?

 

Fotografija: Marko Vulović

Fotografija: Marko Vulović

Od Nove Godine, serija tekstova o planiranju i organizaciji vremena

organizacija vremena

Da li imate spisak stvari koje treba da uradite sledeće nedelje? Da li ste već isplanirali kada ćete to da uradite svaku od stavki sa spiska? Koliko značaja pridajete planiranju i organizaciji vremena?

Lep dan!

Ima mnogo toga što vam može pokvariti dan. Nađite ono što ga čini lepim. Lep dan uz pesmicu: Bon Jovi – Have A Nice Day

 

935087_10151567657768111_326132013_n